Према најновијим подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на дан 09. април, на територији града Бора регистрована су још 26 случаја вируса корона, чиме је број оболелих повећан на 32.

Са територије града Бора тестирано је 57 особа, а стигли су резултати за 48 особа од којих је 26 позитивно на вирус ковид 19.

У складу са прописаним алгоритмима и препорукама епидемиолога, сви пацијенти ће бити упућени на даље лечење у медицинске установе у Нишу.

У току данашњег дана узети су узорци још 15 особа, а резултати тестирања очекују се у току сутрашњег дана.

„Ово је тежак дан за наш град, најтежи дан за мене од како обављам функцију градоначелника. Наглашавам да је од круцијалне важности за све нас да се строго придржавамо свих прописаним мера заштите како бисмо спречили ширење вируса. Као што показују резултати тестирања, на територији града је почела локална трансмисија, и свако од нас је у систему одговорности дужан да се придржава свих мера које је прописала Влада РС и градски Штаб за ванредне ситуације. Молим све грађане да схвате озбиљност ситуације, да се придржавају препорука и упутстава надлежних, да држе одстојање од два метра у контакту са другим особама, да ограниче изласке из домова, сем у хитним случајевима и да редовно воде рачуна о хигијени.“, рекао је на хитној конференцији за медије градоначелник Александар Миликић.

Као и до сада, о новим информацијама са вирусом на територији града Бора јавност ће бити обавештена путем редовних конференција за медије.