На почетку нове школске године у борским школама, по први пут у школске клупе село је око 400 првака. Град Бор је ове године ђацима од првог до четвртог разреда обезбедио бесплатне уџбенике које је финансирао из локалног буџета. Поводом првог дана школе, градоначелник Бора Александар Миликић и члан већа задужена за образовање Тамара Пауновић, обишли су ОШ „Бранко Радичевић“  и подручно одељење ОШ „Станоје Миљковић“ у Шарбановцу и присуствовали приредбама које су ђаци старијих разреда припремили за ђаке прваке.
Као што смо прошле године обећали, управо на овом месту, ове године испуњавамо дато обећање. Град Бор је ове године набавио бесплатне уџбенике за ђаке од првог до четвртог разреда, 20 хиљада уџбеника вредности 9 милиона и три стотине хијада динара. Ове године смо први пут увели ову праксу, коју ћемо са сигурношћу наставити и у следећој години. Оно што смо данас обећали то је да ћемо у следећој години средити све ђачке клупе у основним и средњим школама, а од 2020. године ћемо сигурно размишљати о могућности да се бесплатни ученици обезбеде и ђацима од петог до осмог разреда борских школа.“ истакао је приликом посете градоначелник Александар Миликић.

И ове школске године, као и претходних, град Бор је из локалног буџета ђацима првацима обезбедио поклон пакете неопходног школског прибора за почетак школовања. 

Ово је заиста лепа пракса, коју са задовољством одржавамо. Уз бесплатне уџбенике, ово је значајно растерећење за родитеље, што је још један од начина на који град Бор брине о јачању образовања и популационе политике. Оно што смо данас обећали то је да ћемо у следећој години средити све ђачке клупе у основним и средњим школама, а од 2020. године ћемо сигурно размишљати о могућности да се бесплатни ученици обезбеде и ђацима од петог до осмог разреда борских школа. У наредној години ћемо са сигурношћу наставити са инвестицијама и предност дати сеоским школама.“ нагласио је градоначелник Миликић.