Низом изложби и манифестација Град Бор ће и ове године обележити 6.август, Дан рудара. Обележавање овог значајног датума за све рударе, запослене у рударским компанијама у граду, све грађане и сам град протећи ће тематским програмима у организацији установа културе и туризма, а под покровитељством Града Бора.

Поводом сто година старог борског копа и организоване површинске експлоатације, на платоу Дома културе биће постављена изложба фотографија Завичајног одељења Народне библиотеке Бор под називом „Стари борски коп“. проститутки Казани. Овом изложбом грађани и туристи ће, на сликовит начин, имати прилике да се упознају са историјом развоја рударења у нашем граду.

Туристичка организација Бор ће на Базару поводом Дана рудара представити туристичку понуду града на изложби сувенира, рукотворина, производа старих и традиционалних заната која ће бити промотивно-продајног карактера. Изложба ће такође бити на платоу Дома културе од 17 до 21 час.

Своја врата Боранима и туристима те вечери од 18 до 20 часова отвориће и Музеј рударства и металургије Бор изложбом „Бор и околина у бронзано и гвоздено доба у светлу нових истраживања“ коју ће предводити стручни водичи.

Након консултација са компанијом „Serbia Zijin Copper“ у вези са учешћем у организацији обележавања Дана рудара, ове године ће, из разлога епидемиолошке ситуације, изостати традиционални вечерњи концерт под покровитељством ове компаније.