Град Бор донирао је нови ултразвучни апарат за Одељење педијатрије Дома здравља у Бору. Из градског буџета за куповину апарата издвојено је 8,7 милиона динара.

Новим апаратом листа чекања, за обавезан преглед кукова код деце у трећем месецу живота, биће смањена. Такође, опремање Дома здравља новим апаратима, унапредиће се пружање услуга пацијентима а докторима олакшати рад.

Ове године, из локалног буџета, издвојено је преко 400 милиона динара за куповину медицинске опреме. Локална самоуправа ће и наредне године наставити са улагањем и опремањем здравствених установа, истакао је градоначелник Бора Александар Миликић.

Наш задатак је да сваке године стварамо услове да наши пацијенти овде имају најбољи дијагностички преглед и да на тај тачин убрзамо процес прегледа и лечења. Бор је један од ретких градова у Србији који има  развијен систем амбуланти у сеоским месним заједницама такав какав јесте. И наредне године инвестираћемо у куповину нове опреме, ЕКГ апарата, апарате за мерење крвног притиска и шећера и свега онога што је потребно како би  наши пацијенти у селима добили ниво здравственог прегледа какав добијају и у Дому здравља“, истакао је градоначелник.

Докторка Маријана Стојановић Љубић додала је да ће се опремањем Дома здравља новим апаратима унапредити пружање услуга пацијентима, али и олакшати рад лекарима.

Овај апарат много значи, јер смо до сада децу на преглед морали да шаљемо у болницу која поседује ултразвучне апарате. То је прилично компликовано и због заказивања и због временског размака, док ми не добијемо звештај специјалисте који је обавио преглед кукова. Овај апарат нам скраћује време у смислу праћења детета, док су бебе у саветовалишту па приликом прегледа може да се обави и преглед кукова који је обавезан  у трећем месецу живота и даље током раста детета у првој години живота“, нагласила је педијатар Стојановић Љубић.

Локална самоуправа ће и наредне године заједно са Домом здравља и Општом болницом наставити опремање ових здравствених установа.