Град Бор један је од 10 градова и општина који је изабран за учешће у пројекту „Унапређење пословне климе у Србији“ чији је носилац Републички геодетски завод (РГЗ), а подржан је од стране Шведске агенције за међународни развој и сарадњу („SIDA“) и шведске агенције за картографију, катастар и регистрацију земљишта- „Lantmäteriet“.

Тим поводом, са представницима десет локалних самоуправа у Београду је потписан Споразум о сарадњи са Републичким геодетским заводом.

Десет пилот градова и општина, међу којима је и Бор, учешћем у овом пројекту биће умрежени у Национални регистар инвестиционих мапа, путем кога ће потенцијални инвеститори моћи да остваре комуникацију са органима локалне самоуправе и уложе инвестицију у одређену локацију. Циљ пројекта је да се идентификују све потенцијалне инвестиционе локације и публикују у дигиталној форми. Овај пројекат представља једну у низу активности у процесу развоја електронске управе Републике Србије и треба да допринесе јачању економије заснованој на знању и иновацијама.

Међу изабраним пилот јединицама локалне самоуправе су: Ариље, Бор, Врање, Књажевац, Ћуприја, Сомбор, Чачак, Пожаревац, Зрењанин и Пирот.