Добијање статуса града, бројни инфраструктурни пројекти и улагања у стабилизацију јавног сектора обележили су годину за нама, истакао је на годишњој конференцији за новинаре градоначелник Александар Миликић. 
Протекла година била је у знаку великих инфраструктурних пројеката. У граду је замењена комплетна јавна расвета и постављена нова ЛЕД расвета, постављене су клупе, нова аутобуска стајалишта, канте, чесме и остало. Унапређење квалитета живота, углавном млађе популације, огледа се и у оспособљавању wi-fi зоне у граду, што нас ставља у ранг малог броја градова који имају развијену такву услугу у Србији. Наредне године планирамо наставак великих пројеката, да системски уредимо све области, што смо и започели у 2018.години.”, рекао је градоначелник Александар Миликић.
Он је истакао да су, поред ових, најзначајнији пројекти реализовани у протеклој години и завршетак појединих водовода у селима, изградња новог обданишта у Новом градском центру и инфраструктурни радови на путној мрежи. Град Бор је, такође, преузео власништво над зградом Мулен Руж и тај објекат ће ускоро добити намену, као и Центроисток, односно градска пијаца. У претходној години завршен је и петогодишњи план асфалтирања којим се планирају средства у износу од милијарду динара у наредних пет година намењених за уређење путне инфраструктуре.
За предстојећу годину очекује се реализација два значајна пројекта у сарадњи са Канцеларијом за јавна улагања Републике србије који се односе на реконструкцију водоводне мреже у граду, као и реконструкција Опште болнице у Бору. Из локалног буџета планирана су средства и за проширење јавне расвете, нове делове водоводне мреже у селима, улагања у путну инфрастуктуру, што ће бити главни циљеви у 2019.години.