Низом активности, под слоганом “Буди активан” (#BeActive) у Бору је од 23. до 30. септембра обележена Европска недеља спорта. Бор је један од 20 градова Србије који је, у сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и Савезом спортова града Бора организовао овај велики европски догађај.

Европску недељу спорта у “граду бакра” отворио је Тим креативних идеја јавним часом јоге на платоу Дома омладине, а одржани су и часови физичког васпитања основних школа „Бранко Радичевић“, „Вук Караџић“ и „3.Октобар“, потом и јавни тренинзи Женског јуниорског рукометног клуба “Бор РТБ”, Одбојкашког клуба Винер, Фудбалског клуба “Мали Бор” и Кошаркашког клуба “Бор РТБ”, као и јавни аеробик фитнес тренинг удружења “Gold gym”.

Манифестацију је свечано отворио градоначелник Александар Миликић и обележавање Европске недеље спорта у Бору посветио Бобани Момчиловић Величковић.

Драго ми је да смо уз сарадњу са Олимпијским комитетом Србије, а упркос условима у којима је овај догађај организован, још једном показали да Бор заиста јесте град спорта и врхунских спортиста. Верујем да су активности које су се одржале протеклих дана успеле да подигну свест наших суграђана, нарочито оних најмлађих, о томе зашто је битно бавити се спортом и уврстити физичке активности у своју свакодневницу”, казао је градоначелник Миликић на отварању.

Манифестација је ове године одржана без присуства публике уз максимално поштовање предвиђених епидемиолошких мера. Упркос условима у којима је догађај одржан, Бор је још једном показао да је град спорта и врхунских спортиста.