Данас је трима борским основним школама уручена донација 20 рачунара коју су уручили представници Ротари клуба Берлин и Бор са представницима локалне самоуправе. У оквиру ове донације, најстарија основна школа у Бору „Вук Караџић“ добила је осам рачунара, ОШ „Станоје Миљковић“ у Брестовцу такође осам, док је ШОСО „Видовдан“ уручено четири рачунара.
Заменик градоначелника Бранко Перић истакао је задовољство спроведеном акцијом, као и сарадњом са Ротари клубом.
Заиста дугујемо захвалност људима из Ротари клуба, ово је веома значајна донација за наше школе и Град Бор је увек отворен за овакву врсту сарадње.“ нагласио је Перић.
Наши пријатељи у Ротари клубу Бор напорно су радили како би све ово обезбедили и поносни смо и срећни да видимо успешну реализацију овог пројекта. После много напора и труда све ово нам много значи. Захвални смо што смо могли да будемо део пројекта и учествујемо у обезбеђивању ове донације.“ рекао је Данијел Зиска из Ротари клуба Берлин.

Оваква акција спроводи се у 30 градова у Србији, у склопу које је за 50 школа у Србији и Црној Гори обезбеђено укупно 500 рачунара, чија је набавка спроведена у сарадњи са Министарством просвете Републике Србије, а укупна вредност донације за целу Србију износи 153 хиљада долара.