Државни секретар министарства здравља др Берислав Векић посетио је данас општину Бор и том приликом, са представницима Oпштине и РТБ-а Бор, обишао Дом здравља, Општу болницу и амбуланту у Злоту. Државни секретар похвалио је напредак у локалном здравству који је, према његовим речима, више него евидентан.
Данас сам практично обишао комплетну Општу болницу. Пет-шест одељења је потпуно реновирано, интензивна нега је одлично опремљена, хигијена у болници је изузетна, а могао сам се уверим и у разговору са малим пацијентима и њиховим мајкама, колико су они задовољни квалитетом услуге, бригом и негом здравствених радника, зато велико хвала медицинским сестрама, техничарима и лекарима који чине све да се ова болница врати на онај реноме који заслужује” нагласио је др Векић. Он је такође истакао да је задовољан условима у борском Дому здравља, залагањима локалне самоуправе да истe унапреде, као и појачаним радом лекара у амбулантама.
Председник општине Бор Александар Миликић истакао је да локална самоуправа помаже онолико колико је у њеном домену законских могућности и похвалио РТБ Бор у својим активностима које реализују као друштвено одговорна компанија.
Ми смо се ове године потрудили кроз рад јавних предузећа помоћи у одржавању како комуналних, водоводних, тако и овог дела који се односи на само асфалтирање и припрему терена за болницу да бисмо створили боље услове за наше суграђане који користе услуге наше болнице. Такође смо крајем 2017. ушли у помоћ у оном делу који се односи на пројектовање, комплетно реновирање једног блока болнице. Тај процес ће трајати наредних годину дана, а иза тога ће, сигуран сам, ићи инвестиција од стране Владе Републике Србије и Канцеларије за јавна улагања у износу од 140 милиона динара.” рекао је председник општине Бор Александар Миликић.
Директор РББ-а Бор Небојша Виденовић рекао је да то није акција,већ домаћинско понашање које ће компанија наставити и у будуће.
Надам се да смо тиме успели да направимо много боље услове за лечење пацијената, не само кроз реновирање ових објеката, што ће и пацијентима да пружи бољи комфор у смештају 310 кревета колико су капацитети болнице, него и кроз инструменте, не тако скупе, али изузетно значајне за функционисање и лечење наших пацијената” истакао је Виденовић.
Директор Опште болнице др Горан Јоксимовић и директорка Дома здравља др Весна Радосављевић похвалили су сарадњу са локалном самоуправом,али и са РТБ-ом, захваљујући којима су здравствене услуге подигнуте на виши ниво.
Кад сам постављен на ово место управо ми је професор Векић рекао да ћу остати упамћен по томе колико нових ствари уведем. Потрудио сам се да послушам ту сугестију, за сад то иде добро и надам се да ће тако и бити“ рекао је др Јоксимовић.
Захваљујући локалној самоуправи ми смо ове године упослили четири нова лекара, а такође, из буџета се финанисира рад и осам медицинских сестара које раде у сеоским амбулантама. Оно што бих најавила јесу два нова возила за хитну службу која смо добили, један из донације, један из министарства, то су два реаномобила, који ће нам много значити у будућем раду.„истакла је др Радосављевић.