На другој седници Скупштине општине Бор у новом сазиву одборници су усвојили 23 предлога Одлука, колико је било на дневном реду. Са дневног реда повучени су предлози одлука о измени и допуни програма пословања ЈП за стамбене услуге Бор, престанку функције и постављењу Општинског правобраниоца општине Бор, као и одлука о расписивању огласа за давање у закуп 18 локација за постављање киоска.
Међу најважнијим одлукама које су изгласане биле су ангажовање ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Бор за 2017.годину, програми рада јавних установа у Бору, закључак Владе РС којим се акције у акционарском друштву „Центроисток“ без накнаде преносе на општину Бор, као и програм коришћења средстава из Буџетског фонда за заштиту животне средине. Одборници су усвојили и одлуку о разрешењу в.д. директора Туристичке организације Бор Мирјане Марић која је поднела оставку, а за ову функцију изабрана је Маја Бакоч.
Такође, на седници су верификовани мандати четири нова одборника, и то Жељко Јоцић, Јасна Ћирић и Зуди Јагупоски са листе СНС и СПС, и Југослав Јовановић са листе Доста је било и Двери српске. Прихваћена је и оставка одборника СНС-а Владимира Станковића.