На другој седници Скупштине града одборници су усвојили 40 од 41 предлога одлука колико је било на дневном реду. Одлука коју је предлагач повукао односи се на именовање директора ЈП за стамбене услуге Бор, због одустајања предложеног кандидата Владимира Станковића због преласка на другу функцију.
Одборници су усвојили одлуке о именовању Милутина Симића за директора Топлане, Небојше Димитријевића за в.д.директора Музеја рударства и металургије, као и одлуку о поновном расписивању конкурса за директора борског Водовода. Усвојени су и извештаји јавних предузећа о степену усклађености програма пословања са реализованим активностима у првој половини године. 
Показало се да озбиљним приступом у Топлани, када је у питању реконструкција котлова и припрема за зимску сезону, ове године много боље функционише у самом предузећу. То је основ како треба да се приступи проблему и решава сам извор проблема. Што се тиче Водовода, тренутно се ради пројекат за замену старих, дотрајалих водоводних цеви, пројекат ће бити завршен до марта идуће године, а вредност посла је око 1,5 милиона евра. Ови проблеми решаваће се постепено, пошто нема чаробног штапића за брзо решавање нагомиланих тешкоћа.“ рекао је градоначелник Александар Миликић.
Између осталих, на седници су усвојене и одлуке о утврђивању просечне цене квадратног метра непокретности што је основица за утврђивање пореза, о условима и начинима снабдевања топлотном енергијом, чиме је дефинисано власништво и обавезе одржавања система грејања, жалбени поступак по притужби грађана и начин искључивања корисника са мреже, као и извештаји о раду установа за 2017.годину и закључци о приступању изради Статута града и Пословника Скупштине града Бора.