Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација забележена су два нова случаја вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору имамо укупно 10 особа позитивних на вирус.

“У питању су особе које имају пребивалиште на територији града Бора, а радно су ангажоване у другим градовима. Један пацијент је са блажом клиничком сликом и налази се у кућној изолацији, док је други, према препорукама стручњака, упућен на даље лечење на Инфективну клинику у Нишу. Важно је истаћи да су сви контакти обрађени, да су стабилног здравственог стања и чекају се резултати њихових тестирања.”, рекла је на конференцији директор Дома здравља у Бору, др Весна Радосављевић.

Према речима начелника Епидемиолошке службе борског Дома здравља, др Јаворке Станкулић, судећи по тренутном стању, ситуација на територији Бора много је повољнија у односу на друге градове у Србији.

“Поновила сам и понављаћу више пута, врло је важно носити заштитне маске, одржавати хигијену руку, проветравати простор и дезинфиковати радне површине. Ситуација у нашем граду је много повољнија у односу на друге градове у Србији, вирус јесте присутан, а у којој ће се мери он преносити зависи искључиво од нас.”, истакла је др Станкулић, епидемиолог.