Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација забележен је један нови случај, док је, нажалост, једна особа преминула услед последица вируса корона, што значи да на данашњи дан у Бору имамо укупно 45 особа позитивних на вирус.

Новооболели пацијент је са благом клиничком сликом и налази се у кућној изолацији, док је преминули пацијент имао придружене дијагнозе.

“Реч је о пацијенту 1961. годиште, који је имао више хроничних болести, био је бубрежни болесник на дијализи и дијабетичар. Пацијент није био на респиратору јер за тиме није било потребе, али се његово стање рапидно погоршало услед чега је, без обзира на уложене напоре лекара, преминуо.”, рекао је овом приликом директор Опште болнице у Бору, др Горан Јоксимовић.

Фото: Бор030.нет

На Грудном одељењу Опште болнице у Бору тренутно је хоспитализовано 14 пацијената, од којих је деветоро позитивно на вирус, док се за два пацијента чекају резултати.

Епидемиoлог борског Дома здравља др Јаворка Станкулић рекла је да је ситуација у Бору несигурна и неизвесна докле год је вирус присутан, али да је боља него претходних дана јер је, према последњим резултатима, само једна особа позитивна на вирус.

“Било је кашњења у пристизању резултата који су узорковани у претходне две недеље, али се сада ситуација побољшала и анализе стижу знатно брже.”, рекла је др Станкулић.