Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација опоравило се 12 особа, док је забележено осам нових случајева вируса, што значи да је у Бору на данашњи дан укупно 50 особа позитивно на вирус корона.

„Код свих новооболелих пацијената установљена је блага клиничка слика, шест је хоспитализовано, а сви остали се налазе на кућном лечењу уз одговарајућу терапију. За сада је све под контролом и надам се да ће тако и остати, тако да нема разлога за увођењем додатних мера, осим постојећих које треба поштовати.“, рекла је овом приликом епидемилог др Јаворка Станкулић.

Како истичу надлежни из градских здравствених институција, током протеклог викенда бележи се знатно мањи број пацијената у Ковид амбуланти.

„Око 30 наших суграђана се за дане викенда јавило у Ковид амбуланти са благом клиничком сликом, њима је преписана одговарајућа терапија и урадиће се контролни брис уколико за тиме буде било потребе. Узорке сада обрађујемо у новој лабораторији, тако да за сада немамо ниједан лабораторијски налаз на чекању, док одређени број контролних тестова треба поновити “, истакла је директор Дома здравља у Бору, др Весна Радосављевић.