Од последњих информација, према подацима Завода за јавно здравље „Тимок“ Зајечар, на територији града регистована су два нова случаја вируса, док су две особе, нажалост, преминуле услед последица вируса корона. То значи да је на данашњи дан у Бору укупно 35 особа позитивно на вирус.

Како је речено на конференцији за медије, обе преминуле особе имале су здружене болести.

“Ради се о особама женског и мушког пола, које су, поред вируса, имале здружене болести. Пацијент женског пола је због погоршања основне болести упућена на даље лечење у Ниш, где је и преминула, док је пацијент мушког пола због тешког стања примарне болести био хоспитализован на Грудном одељењу Опште болнице у Бору.”, рекла је током данашње конференције за медије директор Дома здравља Бор, др Весна Радосављевић.

У Ковид амбуланти је у претходна три дана, забележено скоро 60 прегледа пацијената са симптомима сличним вирусу, а за 21 узети брис чекају се резултати тестирања.

Према речима др Радосављевић, епидемиолошка ситуација на територији града непрекидно се прати, а уколико у наредним данима буде забележен скок броја заражених, разматраће се и поновно увођење ванредне ситуације.

Да подсетимо, од почетка пандемије, на територији града регистрован је 331 случај вирусне инфекције, 286 особа се опоравило, док је десет особа изгубило битку са вирусом.