Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација опоравило се десет особа, а забележено је 13 нових случајева вируса, што значи да су у Бору на данашњи дан укупно 43 особе позитивне на вирус корона.

Новозаражени пацијенти су углавном са лакшом клиничком сликом, средње животне доби. Према речима др Горана Јоксимовића, директора Опште болнице у Бору, жариште не постоји и ради се о контактима особа код којих је претходно установљено присуство вируса.

“Имамо разлога да будемо умерено спокојни када је у питању епидемиолошка ситуација у граду, али са акцентом на придржавање мера. Познато је да постоје осцилације и да ови резултати већ сутра могу бити другачији.“, рекао је др Јоксимовић на данашњој конференцији за медије. 

Он додаје да грађани треба да наставе да носе маске и придржавају се дистанце и да од поштовања препорука и броја оболелих зависи и ублажавање мера у граду.

На грудном одељењу градске болнице тренутно се налази 14 пацијената, од којих је четворо позитивно на вирус, а за троје се чекају резултати брисева.