Према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на територији града Бора, од последњих информација забележено је пет нових случајева вируса, што значи да је у Бору на данашњи дан укупно 14 особа позитивно на вирус корона.
“Од пет новооболелих, два лица су дијагностификована на територији друге општине, док троје пацијената представљају контакте већ заражених особа. Сви новозаражени су са благом клиничком сликом и налазе се на адекватној терапији.”, рекла је на данашњој конференцији за медије директор Дома здравља у Бору, др Весна Радосављевић.
Према њеним речима, у Ковид амбуланти се и даље бележи мали број прегледа пацијената сумњивих на ковид 19 и углавном се ради о контролним прегледима.
На Грудном одељењу Опште болнице у Бору тренутно се налази 17 пацијената, двоје позитивних на вирус, од којих ће један бити упућен у Клинички центар у Нишу на даље лечење, док се за осам пацијената чекају резултати тестирања.

“Поново бих искористио прилику да, и поред чињенице да се Борани придржавају мера, још једном апелујем да са тиме наставимо сви заједно. Иако су мере у форми препорука и нису обавезујуће, треба да, због наше опште и здравствене културе, истрајемо у овоме до краја.”, додао је овом приликом др Горан Јоксимовић, директор Опште болнице Бор.
Од почетка пандемије, на територији града Бора забележено је укупно 278 случајева вируса, 257 особа се опоравило, док је седам особа, нажалост, преминуло од последица вируса.