Акцију „Брига о старима“ којом Град Бор у виду пакета са најнеопходнијим намирницама пружа помоћ за 7.500 Борана старијих од 65 година чије су пензије мање од 30.000 динара, као и пенизонера са минималним пензијама по свим основама, подржала је компанија „Енерготехника Јужна Бачка“. Компанија је донирала 24.000 килограма брашна које ће се наћи у пакетима намењеним нашим настаријим суграђанима.

Град Бор је из свог буџета обезбедио средства за пакете подршке нашим најстаријим суграђанима са малим пензијама, а захвални смо јер је ова акција наишла на подршку приватних предузетника. Енерготехника Јужна Бачка исказала је солидарност са заједницом у овој кризи донацијом 24 тоне брашна које ће бити подељено нашим најстаријим суграђанима кроз пакете подршке града. Ово је заиста пример вредан сваке хвале који нас обавезује да у овим тешким временима будемо уједињени како бисмо превазишли кризу која нас је задесила. Одговорност и хуманост су у овим данима најважнији.“ рекао је тим поводом градоначелник Александар Миликић.

Председник компаније, Драгољуб Збиљић рођен је и одрастао у Бору, и, како наводе из компаније, отуда жеља да се, поред осталих градова, донација уручи и нашем граду.

У ванредној ситуацији у којој се нашла наша држава, па и цела светска популација, сматрали смо нашом обавезом, као и обавезом сваког другог привредника, да помогнемо грађанима наше земље кроз различите донације. Овим потезом смо желели од срца да помогнемо грађанима, да знају да нису сами и позивамо и све остале привреднике да, уколико до сада нису, прате пример Јужне Бачке и других компанија. Морамо се држати заједно и бринути једни од другима.” поручују из ове компаније.

Енерготехника Јужна Бачка је једна од водећих компанија у Србији и региону у области енергетике. У јавности је препозната као друштвено одговорна компанија која већ дуги низ година помаже институције, школе, особе са сметњама у развоју и особе са инвалидитетом, спортске клубове, школе спорта и многе друге.