40 противградних ракета обезбеђених из градског буџета уручено је данас Републичком хидрометеоролошком заводу. Ракете су испоручене на завршетку сезоне одбране од града како би се спремно дочекала наредна сезона, како је такође урађено и претходне године. 
Град Бор је донирао 40 ракета чије је укупна вредност милион и по динара. Показало се да је ове године територија града била најзаштићенија од свих градова и општина у окружењу. У 9 дејстава испаљено је 96 пројектила. Захваљујући прошлогодишњој донацији, свака противградна станица у Бору је на почетку имала по 11 ракета, за разлику од других које су имале пет до шест. Добро је да наставимо ову праксу, јер се на овај начин води рачуна о пољопривреди и пољопривредној производњи и смањује штета природним непогодама.“ истакао је том приликом градоначелник Миликић.
Он је нагласио проблем са налажењем стрелаца,због изузетно мале суме коју добијају као накнаду.
До пре неколико година Бор је субвенционисао исплату стрелцима, али је на ту праксу пре две-три године дата примедба буџетског ревизора и плаћање је обустављено. Ја сам поднео захтев Сталној коференцији градова и општина и надлежном министарству да се обезбеде законски услови, како би се у наредном периоду легитимно и легално исплаћивала средства за рад стрелаца. Мислим да је то неопходно, јер је дејствовање стрелаца нешто без чега ова служба не може да функционише.“ додао је Миликић.