Град Бор данас је био домаћин међуокружног школског такмичења у одбојци, које је окупило велики број школараца основног и средњег школског узраста из Борског, Браничевског, Поморавског и Подунавског округа.

Из Савеза за школски спорт, који је уједно и организатор овог такмичења, поручују да град Бор, као град спорта, има дугу традицију учествовања на школским такмичењима у 14 спортских грана а према речима Ненада Петровића, координаторa за школски спорт Борског округа, борске екипе су на оваквим и сличним такмичењима увек бележиле добре резултате.

На међуокружном школском такмичењу учествовале су четири екипе у конкуренцији пионира и омладинаца у мушкој и женској конкуренцији. Најуспешнији су били награђени дипломама и пехарима за прво, друго и треће освојено место.

Члан Градског већа града Бора задужен за спорт, туризам и невладине организације, Игор Јанковић, истакао је да се из градског буџета у потпуности финансирају годишњи програми Савеза за школски спорт и да је ово такмичење прави показатељ свега што град чини по питању спорта у Бору.

„Задовољство је бити домаћин једног оваквог такмичења које окупља велики број деце основног и средњег школског узраста из читавог источног дела Србије. Школски спорт увеликоме је битан за развој дечјег и омладинског спорта, јер је то један од начина да се у спортске активности укључе и деца која не тренирају у клубовима, а град је досад велику пажњу посвећивао развоју сваког вида спорта, што ће се наставити и у наредном периоду.”, истакао је Јанковић.