Данас је у општини Бор извршена примопредаја кључева Дома за стара лица који ће своје прве станаре примити почетком априла. Дом је у закуп узео Милован Ђурић из Књажевца, власник Виле Катарина, дома за стара лица који већ годинама ради у овом граду.
У претходном периоду смо обезбедили услове да Дом за старе са републике пренесемо на општину, захваљујући залагањима наше народне посланице Студенке Ковачевић, али и захваљујући свима нама који смо веровали у ову идеју, од генералног директора РТБ Бор Благоја Спасковског чије је идеја била да се овако леп објекат изгради на територији општине Бор и помоћи РТБ-а који је максимално учествовао у изградњи. У наредних месец дана потрудићемо се да се први станари уселе са првим пролећем. Лепо је чути речи, од људи који су били данас са нама овде, да овакви услови не постоје нигде у Србији и то је оно што је за похвалу, да оно што смо радили и обећали, као одговорна локална самоуправа и испуњавамо.“ рекао је том приликом председник општине Бор Александар Миликић.
Објекат је фанастичан. Ја већ имам дом „Вила Катарина“ у Књажевцу , који је такође леп, међутим, ово је наменски прављен дом и најлепши који сам до сада видео.“ истакао је Милован Ђурић, закупац дома и најавио запошљавање двадесетак локалних радника, као и позив за пријем будућих станара у овај дом.
Површина објекта је нешто више од 1700м2, капацитета 68 лежајева, углавном двокреветних соба које су у потпуности опремљене.