Међународни дан цивилне заштите обележен је и у Бору и то свечаном седницом Штаба за ванредне ситуације на којој су повереницима цивилне заштите из борских сеоских месних заједница додељена признања за ангажовање и допринос локалној заједници у борби против вируса корона.

Како је оценио градски Штаб за ванредне ситуације, активности повереника биле су кључне током ванредног стања и борбе са коронавирусом, али и у другим ситуацијама када је требало пружити помоћ грађанима.

„Наши повереници су у тешким временима, које је сада иза нас, били у сталном контакту са мештанима и, у сарадњи са нашом ватрогасно-спасилачком јединицом и градским службама, увек правовремено реаговали у складу са ситуацијом на терену како би наши суграђани били сигурни и безбедни, и тиме показали да заједно са градом брину о својим суграђанима.

Не могу, а да не поменем да ови људи то раде искључиво волонтерски, из љубави према месту у коме живе и са жељом да помогну својим суграђанима, а ја могу да будем поносан што смо у тешким тренуцима показали солидарност, одговорност и јединство, што ћемо наставити да чинимо и у временима која су пред нама.“, истакао је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Повереници су истакли значај овако добро организованог рада Штаба за ванредне ситуације и похвалили комуникацију са надлежним службама која омогућава да се брзо реагује и и помогне грађанима којима је помоћ у кризним ситуација најнеопходнија.