Лепе вести за сам почетак године. У првим данима 2023. године у борском породилишту рођене су две бебе, два дечака.

Боранка Софија Мијуловић на свет је донела Лазара. Нешто касније, родио се Вељко а поносна мајка Ана Филиповски каже да јој је ово трећа срећа у породици.

Порођаји су протекли добро, оба дечака рођена су царским резом, истичу на гинеколошко-акушерском одељењу и додају да су бебе добиле добру оцену.

У 2021. години рођене су 394 бебе, док је у прошлој 2022. забележено 405 порођаја, и надам се да ће се током ове године повећати број новорођених беба. И наредних дана нас такође чека одређени број порођаја, настављамо даље“, додао је др Горан Голубовић.

Заменик градоначелника Миливоје Јаношевић са сарадницима обишао је породилиште и том приликом најмађим становницима уручио новогодишње поклоне.

Добили смо информацију да ће деца врло брзо бити пуштена кући. Оно што је добро је деци пружена најбоља нега и да лекари и медицинско особље чине максималне напоре да деци овде буде боље. Ми ћемо као град учинити све и за болницу и за Дом здравља да услови и за лекаре и за пацијенте буду много бољи. Желим свима срећну Нову годину, а људима који се баве овим одговорним послом, желим што мање посла, јер ако они немају посла онда је то добар показатељ да смо здрави и да су деца здрава“, нагласио је Миливоје Јаношевић, заменик градоначелника Бора.

Град Бор  од ове године издваја за прворђено дете 50 хиљада динара, за друго 80, а за треће и четврто дете 140 хиљада динара. Од ове године све незапослене породиље добијаће годину дана новчану надокнаду од 20 хиљада динара. Данас имамо две породиље, једној од њих је ово друго дете, а другој треће, тако да је то велика радост на овај леп дан“, рекао је Гојко Џаковић, помоћник градоначелника Бора.

Представници локалне самоуправе посетили су и малишане на дечијем одељењу и уз новогодишњи пакетић пожелели им брз опоравак.