На територији града Бора, према подацима Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар, на данашњи дан 49 особе су позитивне на вирус Kовид-19. Од последњих информација, 10 особа је излечено, а није регистрован ни један новооболели на територији града.

Оптимистичан је податак да од последњих информација није регистрован ни један новооболели, као и чињеница да је из дана у дан све већи број особа са територије града које су излечене од Цовида 19.

Важно је још једном напоменути да ови подаци не треба да изазову превише опуштања, већ је и даље неопходно показати дисциплину у придржавању прописаних мера. Без обзира на додатно попуштање мера донетих у циљу превенције ширења заразне болести KОВИД-19, апелујемо на све грађане да се придржавају прописаних мера заштите и поштују социјалну дистанцу, а Град Бор ће и у наредном периоду наставити са спровођењем свих активности на спречавању ширења вируса.

Укупан број оболелих особа на подручју града од почетка тестирања је 116, од којих је 64 особа излечено, док су три особе преминуле од последица вируса.

Од почетка пандемије тестирано је 648 особа, док се чекају резултати за 133 особе.

На територији града Бора се, према јучерашњим подацима, у самоизолацији налази 126 особа.