На језеру испред Лазареве пећине у Злоту изводе се радови санације и чишћења муља. Вредност радова је нешто више од четири и по милиона динара, а пројекат се, уз сагласност Србија шума и надлежног министарства, реализује из буџетског фонда за заштиту животне средине Града Бора.
Градоначелник Александар Миликић обишао је радове и том приликом истакао комплетан инвестициони циклус у околини Лазареве пећине за ову годину. 
На овај начин затварамо комплетне овогодишње инвестиције уложене у ово туристичко подручје. У претходном периоду решен је проблем мотела испред Злотске пећине, објекат је путем лицитације дат у закуп, а такође смо, после осамнаест година, решили и проблем рибњака који је такође дат у закуп трећем лицу. До краја октобра ћемо решити чишћење муља Лазареве реке, а наредне године, када је у питању ова туристичка дестинација, посветићемо се отварању нових канала и дворана у Лазаревој пећини, чиме ће она потврдити епитет велике туристичке дестинације у граду Бору„, рекао је, приликом обиласка, градоначелник Александар Миликић.