У свим градским и сеоским месним заједницама почела je подела пакета помоћи који садрже 17 основних животних намирница намењених свим пензионерима, корисницима новчане социјалне помоћи, корисницима помоћи и неге другог лица као и незапосленим лицима која се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање. Уз подршку Града Бора, који је за ову намену издвојио из градског буџета 30 милиона динара, ова врста помоћи дели се посредством борског Центра за социјални рад.

Испред просторије Месне заједнице Рудар у Бору првог дана поделе, забележена је велика гужва.

Бранко Ћирић председник Месне заједнице Рудар истиче да је ова акција за сваку похвалу а уједно и доказ колико Град Бор брине о својим суграђанима. Ово није први пут да се на овај начин град брине о најугроженијима. Подсетићу вас да је подела пакета за најугроженије била почетком пандемије КОВИД 19.

Пензионерка Радика Банкалуић напомиње да су сарадњом Центара за социјални рад и Града Бора, обохваћене све категорије пензионера. Овакав одзив старијих суграђана је показатељ да су овакве акције од изузетног значаја.

Право на пакете имају четири категорије лица, пензионери, корисници новчане социјалне помоћи, корисници помоћи и неге другог лица као и сви незапослени који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање.

Све градске и сеоске месне заједнице отворене су од 8 сати. Нема потребе за стварањем гужве и дуготрајног чекања у реду јер ће се подела обављати све док и последњи Боранин не добије пакет помоћи. Неопходно је да сваки пензионер са собом понесе пензиони чек, док незапослени, поред личне карте, неопходно је да донесу на увид и потврду да се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање„, истакла је Сашка Милошевић, директорка Центра за социјални рад у Бору.

Подела ће се обављати сваког дана од 8 до 20 сати. Из буџета Града Бора за пакете помоћи издвојено је 30 милиона динара.