Први пакети подршке града у оквиру акције „Брига о старима“ испоручени су данас на адресе наших најстаријих суграђана са пензијама испод 30 хиљада динара у градским насељима Металург, Бор 2 и делу насеља Нови градски центар.

Волонтери градског оперативног центра, поштујући све мере заштите, стрпљиво су обилазили пензионере и уручили пакете подршке нашим најстаријим суграђанима у ова три градска насеља. У току сутрашњег дана, подела пакета наставиће се према утврђеној динамици, а пакете могу да очекују наши суграђани са најмањим пензијама у насељима Нови градски центар и Слога.

Још једном молим све за стрпљење, пакет ће стићи на адресу сваког пензионера са најнижим примањима и то уз поштовање свих мера заштите. Важно је да наши суграђани знају да ће интензитет испоруке пакета бити смањен, односно временски продужен, у складу са тренутном епидемиолошком ситуацијом на територији града и препорукама стручњака, а све у циљу заштите здравља и безбедности наших суграђана. рекао је тим поводом градоначелник Александар Миликић.

Они суграђани који нису обухваћени овом акцијом, неопходну помоћ могу потражити и добити преко Центра за социјални рад непосредно или путем телефона 030/422 589.