Основној школи “3. октобар” у Бору одобрена су средства у висини од 13.950 евра за реализацију пројекта “Keep calm and talk”, чији је циљ решавање вршњачких конфликата мирним путем и повећање безбедности у установи, a којим је ова образовна установа аплицирала на конкурсу Фондације Темпус. Борској школи средства су додељена у категорији програма Ерасмус + у области општег образовања.

ФОТО: Бор030.нет

Ерасмус+ помаже константном развоју образовног система Србије кроз подршку пројектима који у својој основи имају теме који су у складу са националним приоритетима Србије у области образовања. Образовне установе Србије добијају преко овог програма и средства за пројекте који подржавају развој, примену иновативних пракси и размену искустава на европском нивоу.

Иначе, на овом конкурсу, али у области стручног образовања и обука средства, у висини од 51.105 евра, одобрена су Средњој школи “Бранислав Нушић” из Сокобање, за пројекат “Нови изазови – нова европска искуства”, а 39.963 евра Медицинској школи у Зајечару за пројекат “Геријатрија”.

У категорији пројеката у области мобилности за образовање одраслих, пројекат “Побољшајмо стање, фокус на образовање” ОШ “Вера Радосављевић” из Неготина подржан је са 6.308 евра, а пројекат “Андрагогија – вештина за 21. век” Основне школе “Младост” из Књажевца са 4.678 евра.