На недавно одржаној седници Скупштине града одлучено је да борски аеродром пређе у власништво државе и да послује у систему „Аеродроми Србије“. Пракса је показала да је много лакше улагати у аеродоме када су они под једним предузећем, а чињеница да градски аеродром никада није био стављен у пуну функцију говори о томе да ће, под окриљем овог великог предузећа, на много бољи и ефикаснији начин бити омогућено функционисање локалног аеродрома.

Планом посебне намене рударског локалитета Чукару Пеки предвиђена је локација на коју су се Влада РС и Комисија за планове обавезале да се аеродром мора изместити када за то буде дошло време и, сигуран сам, да ће на тој локацији бити изграђен нови аеродром истих или бољих карактеристика.

„То што ће борски аеродром бити део једног великог система значи да ћемо имати инвестицију, одржавање и функционисање самог аеродрома и кадар који ће аеродром подићи на виши ниво, јер Влада РС улаже у развој авио индустрије и авио саобраћаја на територији читаве државе.“, рекао је за скупштинском говорницом Александар Миликић, градоначелник Бора.