Поводом обележавања 15. септембра, Дана српског јединства, слободе и националне заставе, градоначелник Бора Александар Миликић позвао је грађане да данас, у времену од 15 до 19 часова, у просторијама Градске управе, преузму заставу Републике Србије и, у складу са могућностима, истакну је на видљивом месту у својим домовима и на тај начин укажу на значај јединства српског народа.

Желели смо да на посебан начин обележимо овај важан датум и омогућимо свим грађанима да се истицањем националне заставе укључе у обележавање државног празника Дана српског јединства, слободе и националне заставе.“  рекао је на конференцији за медије Александар Миликић, градоначелник Бора.

Стога ће данас, 14. септембра, у периоду од 15 до 19 часова сви заинтересовани грађани моћи да у згради Градске управе преузму заставу Републике Србије, истакну је на видљивом месту у својим домовима и на тај начин покажу важност јединства српског народа које овај празник велича, чуло се на конференцији.

„Нашој Србији данас је неопходно јединство, јединство које је градило нашу земљу, јединство које нам је омогућило просперитет и напредак, јединство које нас држи окупљене око националне заставе. Зато је важно да је увек и свуда са поносом истичемо.”, истакао је Миликић.