Министарство просвете, науке и технолошког развоја објавило је списак изузетно надарених ученика и студента којима је, због остварених резултата и испуњених услова, настављена исплата студентских стипендија за надарене ученике. На списку и троје Борана.

 

Министарство просвете објавило је списак од 971 ученика и студента којима ће у 12 месечних рата бити исплаћена стипендија. На списку су и Борани Никола Бугарин, Јелена Пушица и Петар Спасић.

Право на стипендију за изузетно надарене ученике имали су одлични ученици средњих школа, од другог разреда, који су освојили једно од прва три места на одговарајућем такмичењу, као и студенти од треће године студија, који су током студирања остварили просечну оцену најмање 9,00 и нису губили ниједну годину. Да би остварили право на наставак стипендије за надарене ученике и студенте потрбно је да сваке године остваре одличан успех (ученици), а студенти да редовно студирају и имају просек најмање девет.

Висина стипендије за изузетно надарене ученике и студенте износи, 15.000 динара за ученике, 24.000 динара за студенте основних и мастер студија и 30.000 динара за студенте докторских студија, а исплаћује се у 12 месечних рата.

У периоду од школске 2013/2014. године до данас, Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржало је укупно 3.750 надарених студената и 1.362 надарена ученика.

 

(преузето са Бор030.нет)