Одлуком о формирању регионалних центара Инжењерска комора Србије одредила је да Град Бор буде седиште борског и зајечарског округа. Регионални центар Инжењерске коморе у Бору броји 493 чланова из Кладова, Мајданпека, Неготина, Зајечара, Бољевца, Сокобање, Књажевца и Бора.  

Чланови Коморе су дипломирани инжењери архитектонске, грађевинске, машинске, електротехничке, саобраћајне и дипломирани инжењери друге техничке струке, као и дипломирани просторни планери којима је Комора издала одговарајућу лиценцу.

„Бор је увек био инжењерски град јер су лака и тешка индустрија, а пре свега рударство, стварали добре инжењере и то је делом разлог зашто је управо наш град седиште Регионалне инжењерске коморе. Инжењери јесу најважније што Бор и Србија имају када говоримо о сектору грађевинарства, јер без њих нема посла и развоја. Драго ми је да су Влада Републике Србије и Министарство грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре препознали да је Град Бор локација где треба да буде Инжењерска комора, а чињеница да велики број инжењера, чак 197, је из нашег града иде у прилог тој одлуци.“, рекао је градоначелник Бора након пријема инжењера у сали Скупштине града.

Адреса канцеларије:
Добривоја Радосављевића Бобија, број 38

Телефон / Фаx:
(060) 745 4344
Е-маил:
ingkombo@ingkomora.rs

Радно време:
од 08:00 до 16:00 часова.