У просторијама Градске управе, Спортски савез града Бора доделио је 24 пехара најбољим спортистима, спортским организацијама, тренерима и спортским радницима за остварене резултате у 2023. години.

За најуспешнију спортисткињу године проглашена је Сара Радовић. За њу је 2023. година била врло успешна. Била је најбољи играч Репрезентације Србије на Европском кадетском првенству, где је освојила 5 место и тако се пласирала на Светско првенство које ће бити одржано у Кини. Већ две године наступа за сениорску екипу ЖОРК Бора, а од прошле године незаменљив је члан Прве екипе и једна је од најбоље оцењених играчица у Супер Б лиги.

По мишљењу комисије за најуспешнијег спортисту године проглашен је Бобан Николић. Овај млади спортиста већ десет година је члан Кик бокс клуба „Бор“ и добитник је многобројних признања и награда. Члан је сениорске репрезентације Србије у кик боксу.

„Ова награда је показатељ да смо целе прошле године напорно радили и тренирали. У протеклој години, највећи утисак на мене оставило је Светско првенство у Португалу где сам освојио бронзану медаљу. Ове године смо стартовали добро и надам се још већим успесима него што је било предходне године“, истакао је Николић.

Оснивач Кик бокс клуба „Бор“ Синиша Владимировић током своје каријере остварио је запажене резултате у кик боксу. Своје дугогодишње искуство преноси на млађе генерације које постижу запажене резултате, како на домаћим тако и на међународним такмичењима. Владимировић је од недавно постао и селектор Кик бокс репрезентације Србије. И више него довољно разлога да се прогласи тренером године.

Славко Ђурић, председник Савеза спортова града Бора се поноси тиме што је Бор постао град спорта и што су наши спортисти својим примером показали  да одавде потичу изузетно талентовани млади људи. Савез ће увек бити ту да их подржи а у сарадњи са локалном самоуправом даће им ветар у леђа да остварају што боље резултате.

Спорт има способност да промени свет, моћ да инспирише и изнад свега, да уједини људе на начин на који мало шта друго може. Спорт говори универзалним језиком и својом снагом мења животе младих, пре свега, али и свих нас заједно.