Народна Скупштина Републике Србије усвојила је на данашњој седници предлог измена и допуна Закона о територијалној организацији на основу којих је Бор добио статус града.

Велику захвалност за подршку у овом процесу дугујемо председнику Републике Србије Александру Вучићу, председници Владе Републике Србије Ани Брнабић, Народној Скупштини Републике Србије и народним посланицима Студенки Ковачевић, Наташи Михаиловић Вацић, Дејану Раденковићу и Дарку Лакетићу, Министарству државне управе и локалне самоуправе, као и свим грађанима, од данас, града Бора.

Обећање које смо дали, након уложеног труда, рада и залагања, испуњено је. Наш град ће, добијањем овог статуса, остварити бенефите које ћемо сви заједно у наредном периоду осетити. Овим ће Бор добити могућност за већи напредак, отвориће се врата за перспективнију будућност у којој ћемо сви заједно радити на јачању просперитета и напретка града и свих нас који смо његов неодвојив део.“ рекао је председник општине Бор Александар Миликић.

Бор је статус града први пут добио 1947. године, а данас, 71 годину после, са поносом поново постаје град и административни и привредни центар борског округа.