Данас је потписан уговор о изради плана детаљне регулације за подручје Црног врха, где се планира изградња ветроцентрале снаге 50 мегавата.

Генерални директор „Црни врх Повера“ ( Crni vrh Power ) Јелена Радић и градоначелник Бора Александар Миликић потписали су уговор и тиме се сложили да ће на подручју Црног врха бити укупно 21 турбина за производњу електричне енергије, односно 14 турбина биће на територији рударског града, а да преосталих седам буде инсталирано у суседној општини Жагубица.

„Ово је почетак једне велике и лепе приче за Републику Србију и Град Бор где ћемо након стварања услова за израду плана прећи на пројектовање и саму изградњу, а пројекат ће се радити из домаћих, односно српских средстава. Сигуран сам да ћемо већ 2021. године имати прилику да видимо прве кораке који се тичу изградње ветроцентрале на територији града.“, изјавио је овом приликом градоначелник Миликић.

По процени Јелене Радић, због снаге ветрова на поменутој планини, Црни врх би могао бити најбоља локација за изградњу ветропарка у земљи. Према њеним речима, потребна издвајања за ветропарк износе сто милиона евра, а компанија има амбицију да прибави грађевинску и енергетску дозволу до 2021. године и да почне да диже торњеве.