Центар Министарства одбране територијално надлежан за Град Бор и општине Неготин, Кладово и Мајданпек, обавештава војне обвезнике, који се воде у војној евиденцији и који су од укидања ванредног стања до 20. јула добили појединачне позиве за извршење војне, радне и материјалне обавезе, да се због погоршања епидемиолошке ситуације у Србији обустављају сва позивања и активности до краја календарске 2020. године.

Отказују се сва појединачна позивања ради увођења у војну евиденцију и саопштења ратног распореда и војних вежби, затим сва појединачна позивања ради саопштавања ратног распореда и вежби јединица цивилне заштите и сва појединачна позивања ради саопштавања распореда за власнике ствари и прегледа ствари из пописа, наводи се у саопштењу Центра Министарства одбране.

До краја 2020. обустављена су и сва појединачна позивања особа у резервном саставу ради обучавања старијих од 30 година, који нису служили војни рок.

Пријаве кандидата за добровољно служење војног рока са оружјем за септембарски и децембарски упутни рок ће се примати у свим канцеларијама Центра Министарства одбране Бор уз претходни позив телефоном на бројеве 030/422-388 или 066/8700590.

 

Преузето са сајта Бор030.нет.