У Бору на данашњи дан нема нових случајева вируса, а од последњих информација опорављено је још тринаест особа, чиме се број укупно излечених од почетка пандемије попео на 146, подаци су Завода за јавно здравље “Тимок” Зајечар. На подручју града тренутно је 15 особа позитивно на вирус Kовид-19.

“Иако је пандемија у процесу повлачења, о чему говоре и сами резултати, мере заштите и дистанца се и даље морају поштовати. Све досад предузете мере и на државном и на локалном нивоу дале су добре резултате, што показује и овај пад броја оболелих на територији града.”, изјавила је на данашњој конференцији за медије директор Дома здравља у Бору др Весна Радосављевић.

Како је речено на конференцији, и даље се спроводе све неопходне противепидемијске мере, са циљем да се заустави и спречи даље повећање броја оболелих, укључујући и интензивно и свеобухватно тестирање свих грађана који испуњавају критеријуме дефиниције случаја.

До данас, укупан број оболелих особа на подручју града од почетка тестирања је 166, од којих је 146 особа излечено, док је пет особа, нажалост, преминуло од последица вируса.

На територији града Бора, према јучерашњим подацима, у самоизолацији налази се 138 особа.