Дом омладине Бор организује програм „English klub“ кроз који ће млади људи путем радионица моћи да унапреде степен конверзације енглеског језика. Радионице се одржавају сваког четвртка од 19 сати у просторијама Дома омладине и бесплатне су.
„English klub“ је још један од програма Дома омладине Бор који изазива велико интересовање младих. Наиме, познато је да је утицајем глобализације постало сасвим нормално да не само млади већ и сви грађани говоре, већ сада универзални језик, енглески. Оваква ситуација повећала је са једне стране популарност, али са друге стране и цене учења нових језика. Често срећемо и велику потребу да се млади едукују и владају енглеским језиком. У овој ситуацији један од клубова младих у Дому омладине Бор покреће „English klub“, својеверсну редовну радионицу на енглеском језику на којој је присуство потпуно бесплатно, а притом млади имају прилке да са својим вршњацима вежбају конверзацијски енглески. У раду са младима, а пре покретања „English klub“ програма сазнали смо да конверзација на енглеском језику има највећу практичну примену, а притом може бити веома забавна за младе познаваоце овог страног језика.
Овом приликом позивамо све младе града Бора да, ако желе да вежбају енглески, добро се забаве, уче и друже, дођу и учествују у програму.“ рекао је Срећко Здравковић, члан Градског већа задужен за младе.