Чланови мото-клуба „Rolling wheels“ из Бора већ годинама показују хуманост према својим суграђанима. Овог пута исказали су спремност и одазвали се позиву града да помогну приликом поделе пакета подршке својим најстаријим суграђанима.

Велики број удружења грађана јавио се како би помогао приликом поделе пакета пензионерима са најнижим приходима коју је град Бор организовао у оквиру акције „Брига о старима“. Тако су се и чланови мото клуба““Rolling wheels“ из Бора одазвали позиву да помогну у овој акцији.

„Радо смо се одазвали позиву градоначелника да помогнемо нашим суграђанима у овој ситуацији и увек смо на располагању Боранима када год затреба.“, рекао је Миша Станојевић из Мото клуба „Rolling wheels“ у Бору.

Град Бор је у претходне две недеље поделио 4.500 од 7.500 пакета подршке које је град обезбедио за своје најстарије суграђане са примањима испод 30.000 динара и наставља се акцијом, а 520 волонтера градског оперативног центра је свакодневно на терену и помажу најстаријим суграђанима.

„Из дана у дан све сам поноснији на грађане Бора који својим радом и активностима помажу у овим данима када је најбитније да будемо солидарни и одговорни. Борани су веома хумани људи, што показује број људи који су свакодневно на терену и помажу суграђанима, као и велики број предузетника који су донирали новац за помоћ онима којима је она у овом тренутку неопходна како бисмо заједно превазишли последице вируса корона.“, рекао је овом приликом градоначелник Бора Александар Миликић.

Завршетак поделе очекује се у наредних десет дана, јер је због смањеног интензитета и појачаних превентивних мера и здравствене безбедности наших суграђана активност поделе успорена у односу на планирану.