Аташе за културу амбасаде САД Ерика Кин посетила је општину Бор поводом отварања изложбе „САД-Србија 1918-2018. Дипломатски и културни односи“ која ће у Музеју рударства и металургије у Бору бити отворена до 4.јуна. Након отварања изложбе у Општини је уприличен свечани пријем код заменика председника општине Бор Бранка Перића.
Јасно ми је да овде имамо добре партнере, изложба је један од показатеља да можемо имати плодоносну сарадњу и ми ћемо убудуће сигурно сарађивати.“ истакла је аташе за културу амбасаде САД у Србији Ерика Кин.
Задовољство посетом аташеа за културу изразила је и члан Општинског већа задужена за културу и информисање Милена Станојковић.
Изложба управо говори о неговању културних и дипломатских односа између двеју земаља и сматрам да је ово изузетно велики и добар корак за наставак будуће сарадње. Данас смо имали прилику да разговарамо и о неким будућим предлозима сарадње, финансирању различитих програма и пројеката, а Ерика Кин нас је упутила и у различите програме које средњошколци и студенти могу да искористе, а које амбасада САД нуди.“ рекла је Милена Станојковић, члан Општинског већа.
Пријему су присуствовали и стручни саветник амбасаде САД Марија Белопетровић, аутор изложбе Бора Димитријевић и директор борског Музеја Драгана Игњатовић.