У циљу повећања безбедности у школама и превенције насиља, у ОШ „Бранко Радичевић“ одржан је састанак на коме су присуствовали директори свих основних и средњих школа на територији Града Бора, представници локалне самоуправе, просветне инспекције и Полицијске управе у Бору.

На састанку је било речи како безбедност ученика и наставника подићи на виши ниво, на који начин препознати, помоћи и спречити било какав вид насиља.

Према најавама Владе Републике Србије, у наредних шест месеци биће примљено 1 200 полицајаца који ће бити распоређени у школама. Донет је читав низ мера како би се спречиле овакве трагедије и помогло школама и образовном систему.

Перица Арсић, в.д. начелника ПУ у Бору истиче да је неопходно да сви функционишу заједно, као тим. Деца се морају вратити у школске клупе, да им узори буду родитељи и педагози. У складу са новим мерама Владе, у свакој школи ће дежурати полицајац, како у градским тако и у сеоским школама.

Некада су школе и центри за социјални рад имали изузетну сарадњу и мислим да је време да се то врати за опште добро деце, истакао је Александар Богосављевић, члан Градског већа и додао да у школама постоји недовољан број психолога, а да Центар за социјални рад има евидентиране породице у којима постоје проблеми, те да су то важни подаци да се са том децом у школама ради превентивно.

Школе су на седницама наставног већа донеле превентивне мере а све у циљу веће безбедности ученика које ће након одржане седнице Школског одбора, ступити на снагу.