Амбасадорка Канаде Њ.Е. Кати Чаба данас је са својом делегацијом у посети Бору. На пријему код председника општине Бор Александра Миликића изразила је задовољство што је, након именовања, њена прва званична посета ван Београда управо посета Бору.
„Велико ми је задовољство што сам овде, што имам прилику да се и сама уверим у важну улогу рударства у српској економији, као и улози коју ће канадске компаније имати у даљем развоју рударског сектора. Са председником општине смо имали веома користан и продуктиван састанак, веома сам захвална на подршци коју је он лично понудио, као и подршку читавог тима, у помоћи канадским компанијама да се уходају и инвестирају у рударство у Бору.“ рекла је амбасадорка Канаде у Србији Њена Екселенција Кати Чаба.
„Нама је битно да данас Бор препознају као велики индустријски центар познат по рударству. Циљ данашње посете Њ.Е. амбасадорке Канаде, између осталог, били су разговори о инвестицијама канадских компанија које раде у Србији и општини Бор, као и о односу општине Бор према тим компанијама, и односу компанија Ракита и Невсун према општини Бор. Похвалио сам оно што се дешавало у претходном периоду, показало се да је то заиста дивна сарадња уз постојање свих аспеката да се у наредном периоду настави, од процеса измештања аеродрома, преко отварања рудника, социјалног, економског и еколошког дијалога, што су и биле теме наших разговора у претходном периоду. Најзначајније је да је извесно отварање рудника у наредном периоду и да је то нешто што ће нашу економију, која је у развоју, подићи на виши ниво, како у општини Бор, тако и у Републици Србији.“ истакао је председник општине Бор Александар Миликић.
У марту ће у Торонту бити одржана годишња конференција у рударству на којој ће, према речима амбасадорке Канаде, један од циљева бити промоција Србије као добре дестинације за инвестиције.