Амбасадорка Аустралије у Србији Њ.Е. Рут Стјуарт са сарадницима посетила је данас наш град поводом пројекта оснаживања жена „Power“ који, уз подршку аустралијске амбасаде, реализује Удружење наставника инжењерског менаџмента- УНИМ.
На пријему у сали градске Скупштине, градоначелник Бора Александар Миликић пожелео је добродошицу амбасадорки и истакао важност подстицања и јачања предузетништва, поготово у граду који је, као Бор, везан за велики индустријски систем.
Град Бор је подржао овај пројекат и сматрамо да је веома важно пружити подршку младим предузетницима, било да су жене или мушкарци. Посебно значајно је помоћи женама да се одлуче на предузетништво, што је и циљ пројекта. Кроз активну политику запошљавања град издваја значајна средства за покретање сопственог бизниса, па сваки нови предузетник добија 200.000 динара бесповратих средстава. Оно што ћемо убрзо реализовати, јесте и могућност да млади предузетници у првих годину дана пословања без плаћања закупа користе локале у власништву града.“ рекао је градоначелник Александар Миликић
Амбасадорка Аустралије истакла је сличности које повезују Бор и Аустралију, у којој је рударство такође најразвијенија привредна грана. Она је похвалила подршку града у реализацији овог пројекта, као и све начине залагања града за јачање предузетништва. У склопу посете, Њ.Е. Рут Стјуарт обишла је и Технички факултет у Бору.