На данас одржаној конститутивној седници Скупштине града Бора, одборници су већином гласова подржали предлог да функцију градоначелника, у наредне четири године, обавља Александар Миликић.

Велики су изазови пред нама, наставићемо и у будуће да се бавимо развојем села и града равноправно. У претходне четири године асфалтирали смо 150. километара путева из сопственог буџета, изградили смо 67. километара водовода, насули сеоских атарских путева са преко 60. хиљада метара кубних ризле, сређивали сеоске домове, школе и градске и сеоске. То је велики посао и велика ствар коју смо урадили у предходном мандату. У наредне четири године „отворићемо врата града“, наставићемо са обиласцима  села, са месним заједницама правићемо планове развоја на даље. Убрзо нам следи ребаланс буџета, за предходне четири године буџет града Бора увећан је за 3. милијарде динара, то значи много више новца, веће одговорности и много више пројеката који нас очекују у наредном периоду. Хвала Влади Републике Србије и председнику Александру Вучићу који нам је омогућио да имамо доброг стратешког партнера у граду, партнеру који се развија и који пуни градски буџет. Просећна зарада у компанији Зијин ове године износила је 107 хиљада динара, док је 2018. године она износила око 86. хиљада динара. Град ће напредовати али морају се решавати историјска питања, историјски проблеми. У наредном периоду радиће се на пројекту изградње нове топлане, решавању водоснабдевања у селима. На развоју канализационих мрежа у селима није се радило предходних 50 година. Морамо подизати квалитет живота у области културе, уметности, један од наших великих задатака биће изградња аква парка. Упоредо са тим бавићемо се и бисерима туризма као што су Борско језеро, Планина Стол, Лазарева пећина, Лазарев кањон, Брестовачка бања и све оно што представља потенцијал за развој туризма. Праведност и правичност биће оно чиме ћу се водити у наредне четири године“, истакао је градоначелник града Бора Александар Миликић.

За заменика градоначелника града Бора већином гласова изабран је Миливоје Јаношевић, док ће функцију председника Скупштине и даље обављати Драган Жикић који је и у претходном сазиву водио локални парламент.

Велика је одговорност бити председник Скупштине али искуство које је иза мене и мојих сарадника обећава да ћемо на прави начин сви заједно управљати овом Скупштином. Очекујем да одборници у будуће буду коректни и конкретни у својим наступима, морамо се једни другима обраћати са поштовањем како би имали квалитетан рад Скупштине. Радићемо у интересу грађана а не нас појединаца, као што је било и до сада. Сви стојимо у истој колони и у истом реду и надам се да ћемо на даље функционисати на прави начин“, истакао је Драган Жикић председник Скупштине града Бора.

За заменика председника Скупштине именован је Иван Вучковић, дипломирани филозоф из Бора док ће функцију секретара Скупштине обављати Милена Пејчић, дипломирани правник из Бора. Такође, на данашњој седници изабрани су и чланови Градског већа Данијел Алексић, Тамара Пауновић, Милена Станојковић Кожовић, Игор Јанковић, Срећко здравковић, Марко Николић, Дејан Дуловић, Ненад Крачуновић и Милан Стојановић.