Данас су волонтери градског оперативног центра почели са припремом пакета подршке за наше најстарије суграђане које је град обезбедио у оквиру акције „Брига о старима“. Пакети ће садржати основне животне намирнице попут брашна, уља, шећера, соли и осталог, као и одређена средства за хигијену.

Циљ је да управо кроз ове пакете подршке онима који нису у могућности да излазе из својих домова због забране кретања и бриге о њима од стране државе и локалне самоуправе олакшамо овај период, а испорука првих пакета почеће наредне недеље. Морам да кажем да сам изузетно поносан на наше волонтере и грађане који су се одазвали позиву да помогну својим старијим суграђанима. Ми смо кроз овај програм донели одлуку да пакете добију сви пензионери старији од 65 година са приходима мањим од 30.000 динара и остали пензионери са приходима мањим од 30.000 динара без обзира на године старости. 7.500 пакета је довољан број да сви наши суграђани којима је потребна помоћ буду укључени у овај програм и добију пакет подршке од стране града Бора.“ рекао је приликом обиласка волонтера градоначелник Александар Миликић.

Остали грађани којима је заиста неопходна помоћ града у овом тренутку своја права могу остварити преко Центра за социјални рад.