Градоначелник Бора Александар Миликић изјавио је данас да се врло интензивно разговара са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије о поступку којим ће борски аеродром подићи своје капацитете и чиме би се створили услови за унапређење и развој ваздухопловства у Србији.

 

„Врло одговорно разговарамо са министарством и Јавним предузећем „Аеродроми Србија“ да нам помогну да аеродром у Бору подигнемо на виши ниво када се ради о његовом функционисању и капацитетима. Сматрам да је то један од најбољих начина да наш аеродром почне да се развија, а инвестиција Владе Републике Србије је нешто што очекујемо у наредним годинама .“, објаснио је градоначелник Миликић. 

Позитивни примери трансформација аеродрома у Нишу и Краљеву, како кажу, представљају потврду спремности Владе да у свим деловима наше земље створи услове за развој авио-саобраћаја.

Борски аеродром изграђен je 1985. године и у основи је био замишљен као спортски аеродром, а предвиђено је да се користи и као туристички, односно као аеродром на који могу да слећу и лаки путнички (пословни) авиони.

Фото: Бор030.нет