У понедељак, 31. августа, у школу долазе ученици првог и петог разреда основне и првог средње школе, ради упознавања са својим учитељима, односно, разредним старешинама. Свим осталим основцима и средњошколцима школска година почиње 1. септембра.

Због тренутне ситуације, програми за пријем ђака првака ће ове године изостати, па ће они 31. августа доћи у школу са родитељима, како би упознали своје учитеље и како би се упознали са организацијом и остваривањем наставе у школској 2020/2021. години. И ђаци петог разреда, који започињу виши ниво основног образовања ће имати прилику да истог дана виде у ком су одељењу и код ког разредног старешине. Ученици ће долазити у групама, уз поштовање свих мера заштите.

Из Министарства просвете Републике Србије наводе да су школе добиле све правилнике. Наставни план и програм, који је прилагођен околностима по којима се ради, урађен је у Заводу за унапређивање васпитања и образовања.

Први образовни циклус наставу ће слушати према следећем распореду у преподневној смени:
А група – 08:00 до 10.25 часова;
Б група – 10:45 до 12:30 часова;
док ће други образовни циклус бити у поподневној смени:
А група – 13:00 до 16:00 часова;
Б група – 16:30 до 19:30 часова.

Ђачки превоз на територији града организован је у складу са наставом и тренутном ситуацијом, а сви ученици путници наставу ће пратити по распореду А групе.