Овогодишњи 3. октобар, Дан града Бора, обележава се без гостију и празничне атмосфере.

Ова манифестација, која је једна од најважнијих коју Град организује у току године, као и све пратеће манифестације које се организују у оквиру Октобарских свечаности, овога пута ће изостати како би се испоштовала одлука републичког Кризног штаба и све прописане мере.

Ипак, иако централне прославе неће бити, програм свечане академије поводом обележавања Дана града Бора и његовог ослобођења у Другом светском раду прилагођен је тренутној епидемиолошкој ситуацији и измештен на онлајн платформе, путем којих ће бити доступан свим грађанима Бора. Као и претходних година, Град је поводом 3.октобра, израдио промотивни филм којим се сумирају резултати остварени између два Дана града, који ће такође бити доступан онлајн.

Челници Града Бора данас ће одати почаст палим борцима и жртвама ослобођења полагањем венаца на Тргу ослобођења. travelwithgirls.com. Врло је важно напоменути да се ове године, на данашњи дан, обележава више јубилеја и то: 75 година од оснивања Културно-уметничког друштва „Бор“, 80 година од освећења цркве Св. Георгије у Бору, 75 година од оснивања Дома културе, 50 година од братимљења са француским градом Крезо и 25 година од братимљења са украјинским градом Хмељницки, као и 90 година од оснивања Соколског друштва.

Традиционална свечана подела лаптоп рачунара најбољим ученицима борских основних и средњих школа биће уприличена у току наредне недеље, док ће највеће признање Града Бора „Октобарска награда“ ове године изостати због неиспуњавања услова јавног позива ни једног од 11 предложених кандидата.

СВЕЧАНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА БОРА 2020.