На 19. седници Скупштине општине Бор пред одборницима се нашло 38 предлога одлука.

Већином гласова је усвојена Одлука о првом ребалансу буџета општине Бор у 2016. години, којом је предвиђено увећање у износу од 170 милиона динара. Ребалансом су издвојена средства за одржавање и асфалтирање путева у градским и сеоским месним заједницама, затим за реновирање мотела на Злотским пећинама, уређење Дома културе у Злоту и набавку опреме за вештачко оснежавање на Црном врху. Између осталог, предвиђена су средства за зараде осам медицинских сестара, које ће радити у сеоским амбулантама.

Родитељима који су, у периоду од 2012. до 2015. године, плаћали више од 20 одсто од економске цене за боравак деце у обдаништима, разлика ће бити враћена и за то је ребалансом предвиђено осам милиона динара.

Између осталог, усвојена је Одлука Годишњег Програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Бор за 2016. годину, као и одлука о измени радног времена ноћних клубова у Бору.

Статус вршиоца дужности продужен је директору Дома здравља Злати Марковић, а за вршиоца дужности директора установе Центар за културу општине Бор именован је Даниел Чорболоковић.