У организацији Центра за културу, уз подршку Министарства културе информисања, а под покровитељством Града Бора одржан је 15. по реду Фестивал влашке изворне песме. Према речима организатора, фестивал има своје место у друштву, праћен је и одличне су реакције публике. Испред Града Бора, гостима, публици и свима присутнима обратио се градоначелник и том приликом нагласио да је циљ ове манифестације очување културе и традиције Влаха и да је култура била и остала јединствено место сусрета.

 

„Ово је велики фестивал у знаку добре певане и свиране влашке музике и разноврсног културног наслеђа Влаха, а сви заједно имамо обавезу да негујемо традицију и корене. Срећан сам што наша омладина и потомци имају могућност да осете и доживе културу и традицију једног народа, јер треба да говоримо језиком уметности, разумевања и поштовања. Ако поштујемо културу једног народа, поштујемо једни друге, као што је у Бору данас. Наш град иде напред из дана у дан, а ми ћемо сваке године преносити фестивал на млађе генерацијe.“, рекао је градоначелник Бора Александар Миликић. 

Данијела Пражић, вокални солиста из Кладова и Катица Тодоровић, вокални солиста из Грљана код Зајечара победнице су јубиларног 15. Фестивала влашке изворне песме у Бору, док је титулу победника у категорији соло песме са музичком пратњом однела Данијела Пражић, вокална солисткиња из Кладова, а у категорији песама без музичке пратње Катица Тодоровић, вокална солисткиња из Грљана.